Mekane su i vazdušaste, a da biste ih pripremili treba vam svega oko pola sata.
Sastojci:
- Dva jaja
- 110 mililitara ulja
- Kesica praška za pecivo
- Kašičica soli
- Tri kašike susama
- 550 grama brašna
- Šolja kiselog mleka
- Šolja jogurta
- Malo kima
Priprema:
U posudi najpre umutite jedno jaje, dodajte prašak za pecivo, so, jogurt i kiselo mleko, susam i ulje, pa sve dobro izmešajte. Nakon toga u smesu dodajte brašno, pa zamesite testo.
Zatim ga razvucite na debljinu od oko jednog centimetra i vadite na pripremljen pleh modlama ili čašom.
Preostalo jaje umutite, pa njime premažite pogačice i po želji pospite susamom i kimom.
Pecite ih oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Mondo
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus