1. Sameljite krekere i umesite ih sa puterom i pavlakom. Testo rastanjite rukama u odgovarajući kalup.


Sastojci:

300 g slanih krekera

250 g margarina

1-2 kašike pavlake

Fil:

500 g sremskog sira

250 g običnog mekog sira

so i senf po želji

Gornji sloj:

150 g povrća po izboru (može i zamrznuto)

150-200 g šunke ili suvomesnatog po izboru

kesica želatina

peršun

biber

2. Obe vrste sira pomešajte sa začinima i dobro izmiksujte, pa stavite preko podloge.

3. Šunku (ili nešto drugo što ste izabrali) sitno iseckajte. Povrće skuvajte i rashladite, pomešajte sa šunkom i stavite preko sira.

4. Rastopite želatin po uputstvu i rashlađen polako sipajte preko slanog čizkejka. Na kraju pospite sitno seckanim peršunovim listom i biberom.

Izvor: Lisa.rs