1. Tikvicu izrendajte na krupno, stavite je u cediljku i ostavite dvadesetak minuta da se ocedi.
2. Za to vreme umutite jaja i ulje, a zatim im dodajte brašno i prašak za pecivo. Tikvice ocedite rukama da izađe sva voda pa ih dodajte u posudu s jajima. Blanširajte kratko blitvu ili spanać, dobro ocedite, izrežite i dodajte takođe u posudu. Svemu pridodajte i sir i so i dobro promešajte da se povežu svi sastojci.
3. Pleh za pečenje namažite maslacem i pospite brašnom. Ulijte smesu od sira i tikvica u pleh pa na to posložite kolutove tikvica i pecite u rerni na 180 stepeni dok ne poprimi lijepu zlatnu boju.
Izvor: jutarnji.hr
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu