Sve i da niste iskusna domaćica kojoj domaće kore idu od ruke, sa ovim receptom će vam uspeti. Sve što treba je da dobro umesite testo, a posle sve ide glatko.
Sastojci:
Za testo:
- 700 g glatkog brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašika ulja
- 500-600 ml mlake vode
Za fil:
- 600 g sira
- 3 tikvice (srednje veličine)
- 2 jajeta
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 2 kašike kisele pavlake
- so
- ulje
Za premazivanje:
- 1 žumance
- 1 kašika ulja
Priprema:
U posudu stavite brašno, so, ulje i mlaku vodu. Umesite testo, ako je potrebno dodajte još malo vode, ali ne preterujte. Testo treba da bude glatko, kako biste što bolje razvukli kore. Podelite na 2 dela, stavite na pobrašnjenu tacnu i nauljite testo. Pokrijte providnom folijom. Neka odmori pola sata.
Pobrašnite površinu na kojoj ćete raditi, pa uzmite jedno testo i razvucite oklagijom što tanje. Zatim premažite uljem, pa prebacujte testo preko oklagije ako umete, ako ne onda prstima razvucite što tanje.
Tikvice izrendajte, pa ostavite nekih 10-15 minuta da odstoje, a zatim ih dobro ocedite i pospite kukuruznim brašnom. Sir, jaja i tikvice sa pomešajte i dodajte kiselu pavlaku, ako želite.
Preklopite mali deo na razvučenoj kori i stavite nadev po dužini i urolajte. Napravite puža i stavite u podmazanu tepsiju. Isto tako uradimo i sa drugom korom, samo ne pravimo puža nego obmotamo oko prvog testa.
Preostali fil poređajte preko pite i premažite je žumancetom i uljem. Pecite na 180°C nekih 25-30 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs