LAŽNA PITA SA TIKVICAMA I JAJIMA: Od jednostavnih namirnica dobije se pravi gurmanluk, a peče se samo 6 minuta (VIDEO)

Brz i lak recept koji će se svideti ljubiteljima tikvica!

Printscreen/Youtube/Hearty and tasty

Tikvice su u jeku sezone, cena im je niska, pa zato i ne čudi što je internet preplavljen receptima od ovog povrća. Od njih možete praviti musaku, čorbu, pljeskavice, uštipke, možete ih puniti pa čak i dodavati u kolače. Kombinacija zaista ima mnogo, a danas pročitajte recept za pitu sa tikvicama iz tiganja.

Sastojci:

  • 2 manje tikvice
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 7 jaja
  • 2 kašike parmezana
  • ulje za prženje
  • so, biber, peršun

Priprema:

Crni luk isecite na brkove, a beli na sitno pa propržite na ulju. Dodajte potom tikvice isečene na kolutove. Posolite i pobiberite pa dinstajte dok tikvice ne omekšaju. Iseckajte svež peršun pa ga dodajte u činiju sa umućenim jajima, koja ste prethodno začinili. U tu istu smesu dodajte i parmezan pa sve sjedinite. Prelijte preko tikvica. Pecite po 3 minuta sa obe strane.

Izvor: Stvar ukusa