LISNATA PITA OD PARADAJZA: Brza priprema bez kora - i Italijani bi vam pozavideli na receptu

Za tili čas napravite hrskavu lisnatu pitu od paradajza.

Printscreen/YT/French Cooking Academy

Iskoristite sezonu paradajza i napravite jednostavnu lisnatu pitu. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, a ukoliko upotrebite kupovno lisnato testo, sve će biti gotovo za najviše pola sata. 

Recept je praktičan, jer nije skup, brzo se pravi i nije potrebna posebna kulinarska veština. Ovaj zasitan i ukusan zalogaj će biti pravo osveženje koje ćete uvek rado spremati svojim ukućanima.

Sastojci:

  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 4-5 paradajza
  • 4 kašike soka od paradajza
  • 1 kašika sušenog origana
  • malo maslinovog ulja
  • so, biber

Priprema:

Prvo zagrejte rernu na 200 stepeni. Lisnato testo malo razviucite oklagijom, pa ga prebacite pa pleh za pečenje obložen pek papirom ili posut brašnom. Izbockajte ga viljuškom na nekoliko mesta i ravnomerno premažite sokom od paradajza. Paradajz isecite na tanke kolutove, pa ih poređajte po testu. Prelijte maslinovim uljem, posolite, pobiberitem, a na kraju pospite origano. Ivice testa malo uvrnite na unutra i "zašuškajte". Pecite oko 15-20 minuta dok testo ne dobije lepu zlatnožutu boju.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE