Kako je sada sezona tikvica, možete ih naći u marketu po veoma niskim cenama. Ukoliko ste ljubitelj ovog povrća, pripremite ovaj jednostavni letnji ručak za koji ne treba neko posebno kulinarsko umeće. Danas sa vama delimo jedan veoma lak i ukusan recept, a u pitanju su zapečene tikvice s lukom.
Sastojci:
- 700 g tikvica
- 1 glavica luka
- 120 g brašna
- 30 g kukuruznog brašna
- malo maslinovog ulja
- so, biber
- malo ruzmarina
Priprema:
Tikvice i luk očistite, isecite na kolutove, pa prebacite u činiju. Posolite i pobiberite i ostavite oko pola sata, da povrće pusti višak vode. Nakon nekog vremena tikvice i luk ocedite i izvadite iz činije, a u vodu koja je ostala dodajte kukuruzno brašno i brašno, sipajte malo maslinovog ulja, pa dobro sve izmešajte. Tikvice i luk poređajte u pleh, sipajte testo preko povrća i dobro promešajte. Pospite sa malo ruzmarina, prelijte sa još ulja, pa pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem