Pite se brzo prave, a mogu da budu bilo kog ukusa, i slate i slane. Najpopularnije slane pite su krompiruša, burek, pita sa sirom... i one se uglavnom prave sa korama, domaćim ili kupovnim, ali isprobajte i domaću pitu bez kora koja se pravi sa omiljenim letnjim povrćem - tikvicama. Napravićete je očas posla, a okupiće porodicu za stolom.
Sastojci:
- 1 ljubičasti luk
- 2 čena belog luka
- 3 tikvice
- malo svežeg peršuna
- 3 jajeta
- 150 ml jogurta
- 20 ml ulja
- 150 ml vode
- 220 g brašna
- 10 g suvog kvasca
- tvrdi sir
Priprema:
Iseckajte ljubičasti i beli luk, pa propržite, a zatim dodajte seckane tikvice. Posolite i pobiberite, a onda poklopite i kuvajte dok ne bude gotovo. Pred kraj dodajte i seckani peršun. Pomešajte jaja, jogurt, ulje, vodu, pa posolite i pobiberite. Dobro umutite, pa dodajte brašno i sjedinite. Na kraju dodajte i kvasac i dobro promešajte. Tepsiju obložite pek papirom i malo je nauljite. Sipajte polovinu dobijene smese i lepo je rasporedite, zatim poređajte povrće i preko isečen sir. Prelijte preostalom smesom i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta. Vruću pitu premažite puterom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE