Lisnata pita sa slaninom i krem sirom je toliko dobra da se nećete zaustaviti na jednom parčetu.

Ako volite pite, ali ne želite da pravite one standardne sa sirom, mesom ili krompirom, onda obavezno isprobajte lisnatu pitu sa slaninom i krem sirom. Jednostavno se priprema, a uživaćete u svakom zalogaju. Možete da poslužite za večeru sa sezonskom salatom ili kada vam se najave gosti.
Sastojci:
- 2 ljubičasta luka
- prstohvat soli
- 1/2 kašičice sušenog majorana
- prstohvat belog luka u prahu
- prstohvat bibera
- 3 tanka šnita slanine
- 45 g krem sira
- 250 g lisnatog testa
- 1 jaje
- 1 kašičica vode
Priprema:
Lisnato testo rastanjite, pa isecite 2 cm od ivice sa svih strana (da napravite kao ram). Unutrašnjost izbocakajte viljuškom, pa stavite na pleh obložen pek papirom. Pecite na 200°C oko 10 minuta. Kašikom nežno pritisnite ivice tamo gde ste isekli, pa stavite iseckani luk koji ste propržili, zatim preko krem sir, a onda i seckanu slaninu koju ste propržili. Posolite, pobiberite, pa pospite majoranom i belim lukom. Jaje umutite sa vodom i premažite ivice testa. Pecite na 200°C oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.