Ako volite pite, ali ne želite da pravite one standardne sa sirom, mesom ili krompirom, onda obavezno isprobajte lisnatu pitu sa slaninom i krem sirom. Jednostavno se priprema, a uživaćete u svakom zalogaju. Možete da poslužite za večeru sa sezonskom salatom ili kada vam se najave gosti. 

Sastojci: 

  • 2 ljubičasta luka 
  • prstohvat soli
  • 1/2 kašičice sušenog majorana 
  • prstohvat belog luka u prahu
  • prstohvat bibera
  • 3 tanka šnita slanine
  • 45 g krem sira
  • 250 g lisnatog testa
  • 1 jaje 
  • 1 kašičica vode 

Priprema:

Lisnato testo rastanjite, pa isecite 2 cm od ivice sa svih strana (da napravite kao ram). Unutrašnjost izbocakajte viljuškom, pa stavite na pleh obložen pek papirom. Pecite na 200°C oko 10 minuta. Kašikom nežno pritisnite ivice tamo gde ste isekli, pa stavite iseckani luk koji ste propržili, zatim preko krem sir, a onda i seckanu slaninu koju ste propržili. Posolite, pobiberite, pa pospite majoranom i belim lukom. Jaje umutite sa vodom i premažite ivice testa. Pecite na 200°C oko 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE