Ako volite pite, ali ne želite da pravite one standardne sa sirom, mesom ili krompirom, onda obavezno isprobajte lisnatu pitu sa slaninom i krem sirom. Jednostavno se priprema, a uživaćete u svakom zalogaju. Možete da poslužite za večeru sa sezonskom salatom ili kada vam se najave gosti.
Sastojci:
- 2 ljubičasta luka
- prstohvat soli
- 1/2 kašičice sušenog majorana
- prstohvat belog luka u prahu
- prstohvat bibera
- 3 tanka šnita slanine
- 45 g krem sira
- 250 g lisnatog testa
- 1 jaje
- 1 kašičica vode
Priprema:
Lisnato testo rastanjite, pa isecite 2 cm od ivice sa svih strana (da napravite kao ram). Unutrašnjost izbocakajte viljuškom, pa stavite na pleh obložen pek papirom. Pecite na 200°C oko 10 minuta. Kašikom nežno pritisnite ivice tamo gde ste isekli, pa stavite iseckani luk koji ste propržili, zatim preko krem sir, a onda i seckanu slaninu koju ste propržili. Posolite, pobiberite, pa pospite majoranom i belim lukom. Jaje umutite sa vodom i premažite ivice testa. Pecite na 200°C oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Posne ćufte od sočiva u belom sosu
3 načina da očistite rešetke od rerne brzo i bez napora
Domaći hleb sa ovsenim pahuljicama i semenkama
Posne slane kuglice od leblebija sa orasima
Posna pita sa lukom