Ako volite pite, ali ne želite da pravite one standardne sa sirom, mesom ili krompirom, onda obavezno isprobajte lisnatu pitu sa slaninom i krem sirom. Jednostavno se priprema, a uživaćete u svakom zalogaju. Možete da poslužite za večeru sa sezonskom salatom ili kada vam se najave gosti.
Sastojci:
- 2 ljubičasta luka
- prstohvat soli
- 1/2 kašičice sušenog majorana
- prstohvat belog luka u prahu
- prstohvat bibera
- 3 tanka šnita slanine
- 45 g krem sira
- 250 g lisnatog testa
- 1 jaje
- 1 kašičica vode
Priprema:
Lisnato testo rastanjite, pa isecite 2 cm od ivice sa svih strana (da napravite kao ram). Unutrašnjost izbocakajte viljuškom, pa stavite na pleh obložen pek papirom. Pecite na 200°C oko 10 minuta. Kašikom nežno pritisnite ivice tamo gde ste isekli, pa stavite iseckani luk koji ste propržili, zatim preko krem sir, a onda i seckanu slaninu koju ste propržili. Posolite, pobiberite, pa pospite majoranom i belim lukom. Jaje umutite sa vodom i premažite ivice testa. Pecite na 200°C oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus