Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMAĆI HLEB BEZ KVASCA: Sve je gotovo za manje od sat vremena, a kuća će mirisati kao najbolja pekara

Autor Marija Brčić

Zamesite domaći hleb bez kvasva po ovom jednostavnom receptu.

 Domaći hleb bez kvasca Izvor: Printscreen/YT/Hungry Man Kitchen

Ima li šta lepše nego kada se kućom širi miris sveže pečenog hleba? Ukoliko imate malo vremena, preskočite odlazak u pekaru ili prodavnicu i sami zamesite domaći hleb. U ovaj recept ne ide kvasac, tako da nema čekanja da testo naraste, što će vam dodatno olakšati i ubrzati posao. Svakako će biti savršeno vazdušast, sa hrskavom koricom, a najlepši je dok je još vruć. 

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 3 jajeta
  • 5 kašika ulja
  • 350 ml vode
  • 1 ravna kašika praška za pecivo
  • pola kašičice soli

Možda će vas zanimati

Priprema:

Uključite rernu da se zagreva na 180 stepeni. U veću posudu ubacite sve suve sastojke, pa ih dobro izmešajte. U drugoj posudi razmutite cela jaja sa uljem, a na kraju supajte i mleko. Potom mokre sastojke dodajte u posudu sa suvim sastojcima i dobro izmešajte varjačom da se sve lepo poveže. Testo na kraju malo obradite rukama i formirajte veknu. Prebacite je u podmazan pleh i pecite oko 40 minuta. Kada je pečen izvadite ga iz rerne, malo poprskajte vodom, pokrijte čistom krpom i ostavite da se prohladi.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 2

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jadranka

U receptu pise voda u izradi mleko!!! Sta onda ide u hleb,voda ili mleko?

Domacica

Mleko ili voda?!

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti