Ima li šta lepše nego kada se kućom širi miris sveže pečenog hleba? Ukoliko imate malo vremena, preskočite odlazak u pekaru ili prodavnicu i sami zamesite domaći hleb. U ovaj recept ne ide kvasac, tako da nema čekanja da testo naraste, što će vam dodatno olakšati i ubrzati posao. Svakako će biti savršeno vazdušast, sa hrskavom koricom, a najlepši je dok je još vruć. 

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 3 jajeta
  • 5 kašika ulja
  • 350 ml vode
  • 1 ravna kašika praška za pecivo
  • pola kašičice soli

Priprema:

Uključite rernu da se zagreva na 180 stepeni. U veću posudu ubacite sve suve sastojke, pa ih dobro izmešajte. U drugoj posudi razmutite cela jaja sa uljem, a na kraju supajte i mleko. Potom mokre sastojke dodajte u posudu sa suvim sastojcima i dobro izmešajte varjačom da se sve lepo poveže. Testo na kraju malo obradite rukama i formirajte veknu. Prebacite je u podmazan pleh i pecite oko 40 minuta. Kada je pečen izvadite ga iz rerne, malo poprskajte vodom, pokrijte čistom krpom i ostavite da se prohladi.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE