Ako ste odrastali u Jugoslaviji onda su gibančice definitivno obeležile vaše detinjstvo. Bake su često pekle ovo divno pecivo punjeno sirom koje se obično služilo za doručak ili večeru sa kiselim mlekom. Super je što nema čekanja da testo nadođe, nego se na brzinu umesi i oblikuju se gibančice koje izgledom podsećaju na kalcone. Podsetite se ovog zaboravljenog recepta i spremite svojoj porodici.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 120 g svinjske masti
- 200 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 jaje
- 200 sitnog sira
Priprema:
U prosejano brašno dodajte so, jaje, mast (100 g) i vodu. Umesite srednje meko testo i podelite na 6 delova. Rastanjite svaki deo testa i skroz premažite sirom (ne idite do ivica). Preklopite i krajeve pritisnite viljuškom. U tiganju istopite preostalu svinjsku mast i pržite sa obe strane dok ne porumeni.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus