Pita sa mladim lukom i sirom prži se na tiganju i odlično se kombinuje sa jogurtom. Ako volite pite, možda ćete želeti da napravite i pitu sa pečurkama, krem sirom i kačkavaljem. Evo i kako se pravi pita sa mladim lukom i sirom!
Sastojci:
- 95ml vode
- 1/4 kašike soli
- 150 g brašna
- 30 g mladog luka
- Prstohvat sode bikarbone
- 50 g rendanog kačkavalja
- 30 g brašna
- 30 g kukuruznog skroba
- 20 g putera
- 1 jaje za premazivanje
- Ulje za prženje
Recept za pitu sa mladim lukom i sirom:
U činiji pomešajte vodu i so i promešajte. Dodajte brašno i promešajte. Rukama izmesite testo i ostavite da odstoji deset minuta. Isecite ga na četiri dela. Svaki komad testa ponovo izmesite i uvaljajte u kuglicu i opet ostavite da odstoji. U međuvremenu, isecite mladi luk na kolutove i ubacite ga u činijicu pa pospite prstohvatom sode bikarbone i promešajte. Pripremite izrendani kačkavalj. Brašno i kukurzni skrob ubacite u činiju, promešajte pa pospite po podlozi za testo. Svaku kuglicu testa razvaljajte tanko kao palačinku.
Svaki list testa premažite jajetom. Pospite lukom i kačkavaljem. Umotajte u kvadrat. Pecite na ulju, zagrejanom na srednjoj temepraturi dva minuta svaku stranu. Uživajte!
Pročitajte kako se pravi pita savijača sa šunkom i sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.