Burek sa sirom smo obožavali u bivšoj Jugoslaviji

Burek sa sirom uz omiljeni napitak bio je omiljena "brza" hrana u bivšoj Jugoslaviji.

Shutterstock

Sastojci:

  • 550 g kora za burek
  • 200 ml ulja
  • 150 ml vode
  • 1 puna kašičica soli
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • 1,5 kašika brašna
  • 350 g feta sira
  • 150 g kisele pavlake

Recept za burek sa sirom:

Kako biste napravili burek zagrejte rernu na 200 stepeni. Pripremite tepsiju (možete u okruglu, ako imate) za burek tako što ćete da je premažete uljem. U činiji pomešajte ulje, vodu, so, prašak za pecivo i brašno, pa dobro promešajte. Feta sir izmrvite viljuškom i pomešajte sa kiselom pavlakom.

U tepsiju stavite 2 kore, tako da rubovi kora bude izvan tepsije. Poprskajte ih mešavinom ulja, pa gužvajte 3 kore jednu pored druge, da budu potpuno u tepsiji. Rasporedite polovinu fila od sira i pavlake, pa opet ponovite postupak sa korama, poprskajte mešavinom ulja pa ubacite ostatak fila.

Opet zgužvajte 3 kore i poprskajte mešavinom ulja. Kore čiji su krajevi izvan tepsije presavijte ka unutra i poprskajte mešavinom ulja. Burek pecite dok dobro ne porumeni. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaći burek sa spanaćem i fetom.

Pročitajte kako se pravi najhrskavija burek pita sa sirom po bakinom receptu

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Burek sarme   Instagram/yildizlarsofrasi

StvarUkusa