Ruska pita sa kupusom

Ruska pita sa kupusom je drugačija od svih koje ste probali, prepuna fila.

Shutterstock

Sastojci:

  • 3 kašike putera ili više po ukusu
  • 1 mala glavica kupusa, sitno iseckana
  • 3 tvrdo kuvana jaja, oljuštena i iseckana, ili više po ukusu
  • 3 grančice sveže mirođije, sitno iseckane
  • soli po ukusu
  • 2 lista lisnatog testa sa kvascem
  • 1 jaje, umućeno

Recept za rusku pitu sa kupusom:

Kako bite napravili rusku pitu sa kupusom rastopite puter u tiganju na niskoj vatri. Dodajte kupus i dinstajte dok ne omekša, ali pazite da ne porumeni, oko 30 minuta. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi, 10 do 15 minuta.

Zagrejte rernu na 200 stepeni C. Ohlađeni kupus pomešajte sa tvrdo kuvanim jajima i mirođijom. Začinite solju. Obložite kalup za pitu sa 1 listom lisnatog testa. Dodajte fil od kupusa, ostavljajući malo prostora oko ivice.

Pokrijte drugim listom lisnatog testa i spojite ivice. Odozgo premažite razmućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni do zlatno smeđe boje, 40 do 45 minuta. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posnu pitu sa prazilukom i šargarepom.

Pročitajte kako se pravi pita sa zeljem za post na vodi

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za pitu sa tikvicama koja se lako pravi  Instagram/eczdytincibulut

StvarUkusa