Sastojci:
- 450 g mlevenog mesa
- 2 kašike mlevene paprike
- so i biber po ukusu
- 1 srednji krompir, sitno iseckan
- 1 srednji luk, iseckan
- 16 kora za pitu
- 60 g rastopljenog putera
Recept za domaći burek sa mesom:
Za burek zagrejte rernu na 200 stepeni C. Mleveno meso ispržite na srednjoj vatri, 5 do 7 minuta. Umešajte papriku, so i biber. Prebacite smesu u veliku posudu i umešajte krompir i luk.
Premažite koru uljem, stavite preko nje drugu koru pa premažite uljem, a zatim kašikom rasporedite 1/8 goveđe mešavine duž ivice kore. Nakon toga umotajte kore u rolnu, donosno oblik cevi.
Ovu dugačku rolnu savijte u krug, i stavite na nepodmazan pleh. Ponovite postupak dok ne dobijete još sedam rolni, postavljajući svaku unutar prethodne postavljene u krug, u pleh. Po površini premažite otopljenim puterom.
Pecite u zagrejanoj rerni do zlatne boje, 20 do 30 minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i burek sa sirom.
Pročitajte i kako se pravi domaći burek sa spanaćem i fetom
BONUS VIDEO
StvarUkusa