Sastojci:
- 500 g bundeve (rendana)
- 3-4 jabuke (oguljene i iseckane)
- 1 pakovanje kora za pitu
- 100 g šećera
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 1 kašičica vanilin šećera
- 1 kašičica limunovog soka (za jabuke)
- 2 kašičice brašna (po želji, za zgušnjavanje)
- 1 jaje (za premazivanje)
- ulje za podmazivanje kora
- Prstohvat soli
Priprema:
Ova slatka pita će vas očarati ukusom.
Bundevu ogulite, očistite od semenki i izrendajte. Zatim je kratko propržite u tiganju da omekša. Dodajte šećer, cimet i vanilin šećer, pa dinstajte još nekoliko minuta dok bundeva ne omekša i pusti malo soka. Ako je smesa previše vlažna, dodajte malo brašna da biste je zgusnuli.
Jabuke ogulite, očistite od semenki i iseckajte na male kockice. Prebacite ih u činiju, pospite limunovim sokom, šećerom i cimetom, pa dobro promešajte.
Uzimajte jednu po jednu koru i premažite je sa malo ulja. Stavite prvu koru u pleh, zatim drugu, treću, i tako dok ne potrošite oko 5 kora, premažući svaku. To će biti dno pite. Na pripremljene kore, ravnomerno rasporedite prvo bundeve, a zatim jabuke. Možete mešati bundeve i jabuke u filu ili ih slagati odvojeno, kako želite.
Na fil stavite preostale kore, takođe ih premažite sa malo putera ili ulja između svake kore. Poslednju koru premažite umućenim jajetom kako bi pita dobila lepu zlatno-smeđu boju tokom pečenja.
Zagrejte rernu na 180°C. Stavite pitu da se peče oko 30-40 minuta, ili dok ne postane zlatno smeđa i hrskava na vrhu.
Bonus video