Najjednostavniji recept za sarajevski burek sa mesom

Ako želite da napravite pravi sarajevski burek bez puno muke, ovaj recept je sve što vam treba.
Najjednostavniji recept za sarajevski burek sa mesom Foto: Printscreen/Youtube/From Fatma's Kitchen

Sastojci:

  • 500 g tankih kora za pitu (kupovne)
  • 400 g mlevenog mesa (mešavina junetine i malo ovčetine ako imate)
  • 1 veći crni luk
  • 150 ml vode (ili malo više po potrebi)
  • 100 ml ulja
  • So i biber po ukusu

Priprema:

Kad zamiriše pravi burek, ceo komšiluk zna da je neko gladan ozbiljno. Ovo je najprostiji recept za sarajevski burek sa mesom, bez suvišnih koraka – samo testo, meso i puno ukusa.

Savet:

Nemojte štedeti na biberu – blago ljutkasti burek je pravo zadovoljstvo. Ako imate vremena, pustite da se fil malo odmori u frižideru.

Iseckajte luk sitno i pomešajte ga sa mlevenim mesom. Dodajte so i biber po ukusu, pa postepeno ulijte 150 ml vode i dobro izmešajte. Meso ne treba biti suvo – treba da bude sočno.

Nauljite pleh i uključite rernu na 200°C. Na svaku koru stavite par kašika fila od mesa i urolajte kao savijaču. Ređajte u pleh u krug (ili redove) pa premažite ostatkom ulja. Pecite 35–40 minuta, dok lepo ne porumeni. Po želji, čim izvadite, prelijte sa 50 ml vrele vode, pokrijte krpom i ostavite 5 minuta da omekša.

Bonus video

This browser does not support the video element.

OVO JE NAJMLAĐI BUREK MAJSTOR U SRBIJI! Lena od svoje 5. godine pravi savršenu savijaču, a kada vidite njen talenat ZANEMEĆETE Izvor: Kurir televizija