Sada je sezona mladog kupusa, pa je idealno vreme da ga iskoristite na pravi način. Pored salate ili letnjih sarmi možete da napravite i ukusan doručak. Pomešajte kupus sa belancima, pa ispržite sa žumancetom. Neobičan doručak koji se lako pravi postaće vam omiljen.
Sastojci:
- 1/2 kupusa
- 1 šargarepa
- 1 veza mladog luka
- italijanski začin
- 2 jajeta
Recept za žumance na kupusu:
Izrendajte kupus i šargarepu, pa dodajte seckani mladi luk. Posolite, pobiberite i pospite italijanskim začinom, pa promešajte. Odvojite žumanca i belanca, pa belanca dodajte u smesu i sve lepo sjedinite. Sipajte par kašika smese od kupusa, pa napravite lopticu. Malo je pritisnite špatulom ili kašikom. Pržite dok ne porumeni, pa okrenite na drugu stranu. Napravite udubljenje i stavite žumance u sredinu. Nastavite da pržite još par minuta.
Pročitajte i ovo: Najbolji recept za kupus salatu
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.