Uskoro počinje sezona kiseljenja kupusa, a do tada od svežeg možete da napravite neka od najlepših jela. Možete da pravite sarme, musaku, salatu..., a mi vam donosimo recept i za pohovani kupus. Jednostavno jelo koje će se svima dopasti, a za čiju pripreme su potrebne jeftine namirnice. 

  • Sastojci:
  • 1 glavica kupusa 
  • 3 jajeta 
  • 50 g pavlake ili grčkog jogurta 
  • 1 kašika kukuruznog skroba 
  • 3 kašike brašna 

Priprema: 

Kupus operite i isecite na pola. Svaku polovinu isecite na više debljih "šnicli". Blanširajte isečen kupus u ključaloj i posoljenoj vodi, nekih minut. U posudi umutite jaja koja ste posolili i pobiberili, pa dodajte pavlaku ili grčki jogurt, skrob i brašno. Smesu dobro sjedinite, pa uvaljajte kupus unutra. Pržite na malo zagrejanog ulja. 

BONUS VIDEO: 

Čorba od kupusa za dijetu TikTok/jaceepilkingtonpetko

Izvor: StvarUkusa