Uskoro počinje sezona kiseljenja kupusa, a do tada od svežeg možete da napravite neka od najlepših jela. Možete da pravite sarme, musaku, salatu..., a mi vam donosimo recept i za pohovani kupus. Jednostavno jelo koje će se svima dopasti, a za čiju pripreme su potrebne jeftine namirnice.
- Sastojci:
- 1 glavica kupusa
- 3 jajeta
- 50 g pavlake ili grčkog jogurta
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 3 kašike brašna
Priprema:
Kupus operite i isecite na pola. Svaku polovinu isecite na više debljih "šnicli". Blanširajte isečen kupus u ključaloj i posoljenoj vodi, nekih minut. U posudi umutite jaja koja ste posolili i pobiberili, pa dodajte pavlaku ili grčki jogurt, skrob i brašno. Smesu dobro sjedinite, pa uvaljajte kupus unutra. Pržite na malo zagrejanog ulja.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus