Ne postoji osoba koja će odbiti sarme od kiselog kupusa, ali dok se čeka sezona isprobajte i sarme od svežeg kupusa. Garantovano će vam se dopasti, a pripremaju se duplo brže od klasičnog recepta koji svi obožavaju. Meso ne mora da se prži, samo se urola u omekšali list i poređa u tepsiju. Služite sa kiselim mlekom.  

Sastojci:
1 svež kupus 
1,5 l tople vode 
1 kašika sirćeta 
Za punjenje:
300 g mlevenog mesa 
120 g pirinča 
1 kašičica slatke paprike 
1 kašičica belog luka u prahu 
peršun
1 crni luk 
2 šargarepe
Za sos: 
200 g paradajza 
25 g pavlake 
25 g brašna 

Priprema:
Odvojite listove kupusa i operite. Stavite u šerpu i prelije toplom vodom i dodajte sirće. Poklopite i ostavite 15 minuta. Na ulju propržite seckani crni luk i rendanu šargarepu, pa dodajte u mleveno meso, kao i skuvani i proceđeni pirinač (ako vam je lakše, pirinač možete samo da operete, ne i da kuvate). Posolite, pobiberite, pa pospite slatku papriku i beli luk. Lepo sjedinite i dodajte sečkani peršun. Opet dobro promešajte, pa stavite na kupus i urolajte. Poređajte u tepsiju. Paradajz izrendajte i dodajte mu pavlaku i brašno. Dobro promešajte, pa sipajte preko sarmi. Pecite na 180°C oko pola sata. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE