Srbi vole jak doručak kao što je omlet sa slaninom, gibanica, prženice..., ali iako je leto na izmaku još uvek je napolju toplo, pa više prija neki lagani, a ipak zasitni doručak. Turci imaju običaj da za doručak pripreme prženi paradajz sa sirom, a koji možete da poslužite i za večeru.
Sastojci:
2 paradajza
1 čen belog luka
tvrdi sir po ukusu
sušeni bosiljak
sušeni origano
peršun
Priprema:
Isecite paradajz na kolutove, pa ispržite s jedne strane. Okrenite, pa pospite sitno seckanim belim lukom, origanom, bosiljkom i poređajte kolutove sira. Kada sir krene da se topi jelo je gotovo, pa pospite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus