Kako se pravi proja sa tikvicama

Sezona je tikvica, a proja sa ovim povrćem nije samo izdašna, već i odlično uklopljena sa kačkavaljem i slaninom.

Shutterstock

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 150 g brašna, prosejanog
  • 1 prašak za pecivo
  • 375 g tikvica, narendanih
  • 1 veliki luk, sitno iseckan
  • 200 g slanine bez kože, iseckane
  • 130 g rendanog kačkavalja
  • 60 ml ulja

Recept za proju sa tikvicama:

Za proju sa tikvicama prvo zagrejte rernu na 170°C. Podmažite i obložite pleh papirom za pečenje. Umutite jaja u velikoj činiji dok se ne sjedine. Dodajte brašno i umutite dok ne postane glatko, a zatim dodajte tikvice, luk, slaninu, kačkavalj i ulje i mešajte da se sjedine.

Sipajte u pripremljen pleh i pecite u rerni 30 minuta ili dok se ne ispeče. Ostavite da se prohladi, isecite i servirajte.

Proja sa tikvicama će vam se posebno dopasti, jer je sočnija od klasične. Ukoliko volite proju, možda ćete želeti da napravite i domaću proju sa šunkom i sirom.

Pročitajte i kako se pravi proja sa sirom i spanaćem

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

SRPSKA PROJA NAŠLA SE NA LISTI NAJBOLJIH HLEBOVA SVETA: Srednjoškolci i domaćica iz Novog Sada napravili svetski poznat hleb   Kurir televizija

StvarUkusa