Ideja za zanimljiv ručak za celu porodicu.

Sastojci:

  • 6 listova kupusa srednje veličine
  • 2 l vode
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 2 jajeta
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica bibera
  • 30 g prezli
  • 60 ml mleka

Priprema:

Pomešajte mleko i prezle i ostavite sa strane. U šerpu sipajte vodu, posolitite i kada provri dodajte listove kupusa. Kratko ih blanširajte, pa ih prebacite u posudu sa vodom u koju ste stavili led. Ocedite ili osušite ubrusima. Isecite stabljiku kupusa (kao zelje kad čistite), i stavite na dno kalupa.

SLIČNO KAO SARME: Svež kupus sa mlevenim mesom zapečen u rerni
Foto: Printscreen/YT kupus-4

U posudi lagano umutite jaja, koja ste posolili i pobiberili. Dodajte mleveno meso, namočene prezle i dobro izmešajte da se sjedini.

Dodajte meso u kalup, lagano pritisnite meso i ravnomerno oblikujte. Pokrijte kupusom koji viri i ako vam je preostao neki list. Pecite na 180°C nekih sat vremena. Ostavite 10-15 minuta da se odmori pre sečenja.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa.rs