Piletina je često na meniju u Srbiji kada je ručak u pitanju, jer ne samo da je zdrava nego je i jeftian. Ali, napravite svinjsko meso pečeno sa crnim lukom koje je toliko aromatično, a razlika u ceni nije prevelika. Uživaćete u obilnom obroku, a uz meso se najbolje slaže pečeni krompir i neka sezonska salata. Priprema je najlakša moguća, samo se sve isecka, malo se luk marinira, a zatim se sve ispeče. Uživajte!
Sastojci:
- 1 kg svinjskog mesa
- 6 komada crnog luka
Za marinadu:
- 300 ml vode
- 40 ml sirćeta
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
Priprema:
Meso iseckajte na kockice, a zatim dodajte mleveni crnu luk (1 komad). Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite sa strane. Zatim preostali crni luk iseckajte na rebarca, pa prelijte vodom, sirćetom, pospite so i šećer. Promešajte i ostavite da se marinira nekih 10-15 minuta. Vatrostalnu posudu nauljite, pa poređajte marinirani luk koji ste procedili. Preko stavite meso i pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite na 220°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno