Piletina je često na meniju u Srbiji kada je ručak u pitanju, jer ne samo da je zdrava nego je i jeftian. Ali, napravite svinjsko meso pečeno sa crnim lukom koje je toliko aromatično, a razlika u ceni nije prevelika. Uživaćete u obilnom obroku, a uz meso se najbolje slaže pečeni krompir i neka sezonska salata. Priprema je najlakša moguća, samo se sve isecka, malo se luk marinira, a zatim se sve ispeče. Uživajte! 

Sastojci:

  • 1 kg svinjskog mesa 
  • 6 komada crnog luka 

Za marinadu:

  • 300 ml vode 
  • 40 ml sirćeta 
  • 1 kašičica šećera 
  • 1 kašičica soli 

Priprema:

Meso iseckajte na kockice, a zatim dodajte mleveni crnu luk (1 komad). Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite sa strane. Zatim preostali crni luk iseckajte na rebarca, pa prelijte vodom, sirćetom, pospite so i šećer. Promešajte i ostavite da se marinira nekih 10-15 minuta. Vatrostalnu posudu nauljite, pa poređajte marinirani luk koji ste procedili. Preko stavite meso i pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite na 220°C oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE