Piletina je često na meniju u Srbiji kada je ručak u pitanju, jer ne samo da je zdrava nego je i jeftian. Ali, napravite svinjsko meso pečeno sa crnim lukom koje je toliko aromatično, a razlika u ceni nije prevelika. Uživaćete u obilnom obroku, a uz meso se najbolje slaže pečeni krompir i neka sezonska salata. Priprema je najlakša moguća, samo se sve isecka, malo se luk marinira, a zatim se sve ispeče. Uživajte!
Sastojci:
- 1 kg svinjskog mesa
- 6 komada crnog luka
Za marinadu:
- 300 ml vode
- 40 ml sirćeta
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
Priprema:
Meso iseckajte na kockice, a zatim dodajte mleveni crnu luk (1 komad). Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite sa strane. Zatim preostali crni luk iseckajte na rebarca, pa prelijte vodom, sirćetom, pospite so i šećer. Promešajte i ostavite da se marinira nekih 10-15 minuta. Vatrostalnu posudu nauljite, pa poređajte marinirani luk koji ste procedili. Preko stavite meso i pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite na 220°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus