Piletina je često na meniju u Srbiji kada je ručak u pitanju, jer ne samo da je zdrava nego je i jeftian. Ali, napravite svinjsko meso pečeno sa crnim lukom koje je toliko aromatično, a razlika u ceni nije prevelika. Uživaćete u obilnom obroku, a uz meso se najbolje slaže pečeni krompir i neka sezonska salata. Priprema je najlakša moguća, samo se sve isecka, malo se luk marinira, a zatim se sve ispeče. Uživajte!
Sastojci:
- 1 kg svinjskog mesa
- 6 komada crnog luka
Za marinadu:
- 300 ml vode
- 40 ml sirćeta
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
Priprema:
Meso iseckajte na kockice, a zatim dodajte mleveni crnu luk (1 komad). Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite sa strane. Zatim preostali crni luk iseckajte na rebarca, pa prelijte vodom, sirćetom, pospite so i šećer. Promešajte i ostavite da se marinira nekih 10-15 minuta. Vatrostalnu posudu nauljite, pa poređajte marinirani luk koji ste procedili. Preko stavite meso i pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite na 220°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Salata sa tikvicama koja se slaže kao torta
Kolač sa pistaćima koji se ne peče
Rižoto sa spanaćem iz jedne šerpe gotov za pola sata
Minjon kocke sa urmama, pistaćima i belom čokoladom
Namaz od paradajza po turskom receptu