PUNJENO BELO MESO: Piletina će uvek biti sočna ako je premažete senfom, pa prelijte jogurtom i zapečete 

Kako bi piletina uvek bila sočna, napravite je sa senfom i jogurtom.

Printscreen/YT/savurosTV

Nikad brži ručak od svega par namirnica. Ono što meso čini neverovatno sočnim je premaz od senfa, a onda pre nego što meso zapečete, prelijte jogurtom. Ukus će vas raspametiti, a ako vam je potreban prilog, možete da napravite krompir pire ili jednostavno samo sa salatom da poslužite. 

Sastojci:

  • 400 g pilećeg filea 
  • 100 g paprike 
  • 100 g ovčijeg sira 
  • 70 g senfa 
  • 150 ml jogurta 

Priprema:

Meso isecite na šnicle, pa istanjite čekićem za meso. Posolite i pobiberite, pa bogato premažite senfom. Papriku isecite na trake, a sir na kockice. Stavite 3 trake paprike i 4 kockice sira. Urolajte i poređajte u tepsiju. Opet posolite i pobiberite i premažite senfom. Prelijte jogurtom i pecite na 180°C oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa