NIKAD SOČNIJE KRMENADLE IZ RERNE: Zbog marinade od piva imaće karamelizovanu koricu, a meso će se samo odvajati od kosti

Krmenadle spremljene u marinadi od piva biće nikad sočnije.

Shutterstock

Fini komad pečenog mesa je centralno jelo na svakom svečanom prazničnom stolu. Ukoliko niste ljubitelj pečenja, možete da se počastite sočnim krmenadlama zalivenim omiljenim pićem većine Srba - pivom. 

Pripremljene na ovaj način neće biti suve, a imaće lepu hrskavu koricu. 

Sastojci:

  • 1 kg krmenadli
  • 3 kašičice senfa
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 1 kašičica ruzmarina

Za marinadu:

  • 250 ml piva
  • 50 ml ulja

Priprema:

Meso operite, dobro ga osušite i tankim oštrim nožem ravnomerno napravite džepove dovoljno duboke da u njih utisnete beli luk isečen na listiće. Meso posolite i pobiberite sa svih strana, pa premažite senfom, pospite seckanim ruzmarinom i sve lepo utrljajte. Pomešajte pivo i ulje, pa sipajte u posudu toliko da meso do pola ogrezne. Pokrijte folijom i stavite u frižider. Meso pripremite dan pre pečenja i povremeno ga okrećite u marinadi od piva. Pre pečenja krmenadle ocedite i stavite ih u pleh. Pokrijte folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Povremeno sklonite foliju i prelivajte ih marinadom i sokom koji su pustile. Kad su skoro pečene, sklonite foliju i nastavite da pečete uz povremeno prelivanje dok ne dobiju lepu boju.

Izvor: Stvar ukusa