Ako vam je ćuretina suva i ne znate na koji način da je pripremite da bude sočna, onda je ovo pravi izbor za vas .
Sastojci:
- 1 mala glavica kelja
- 250 g šampinjona
- 2 paradajza
- glavica luka
- čen belog luka
- 4 kašike ulja
- so, biber
- veza sveže žalfije
- 2 kašike prezli
- 1 kg ćurećeg fileta
- začinska paprika
- 100 ml neutralne pavlake
- kašika gustina
Priprema:
Odvojite 4 lista kelja i blanširajte ih 2 minuta. Očistite i iseckajte pečurke. Paradajz isecite na kockice, kao i crni i beli luk. Pečurke, crni i beli luk prodinstajte na malo ulja i začinite. Iseckajte svežu žalfiju, pa je izmešati sa prezlama. Zagrejte rernu na 180°C. Meso presecite na pola, da se dobije jedna velika šnicla, posolite i pobiberite. Iseckajte kelj na sitno i pomešajte sa mešavinom od pečuraka, pa stavite preko mesa, uvijte rolat.
Propržite rolat na dve kašike ulja, na jakoj vatri, pa ga prebacite na pleh. Pecite u zagrejanoj rerni 90 minuta. Razmutite 100 ml vode sa kašikom ulja, pa posolite i sipajte začinsku papriku. Premažite time meso povremeno, tokom pečenja. Dolivajte s vremena na vreme još oko 800 ml vode.
Pomešajte u moču slatku pavlaku i gustin i servirajte kao sos uz meso.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs