RUČAK KOJI SE SAM KUVA - PILEĆI PAPRIKAŠ: 2 tajna sastojka će mu dati poseban šmek - olizaćete tanjir

Ako volite kuvana jela spremite pileći paprikaš.

Stvar Ukusa

Za današnji ručak spremite pileći paprikaš, a poslužite sa testeninom. Slanina i šampinjoni daju poseban šmek jelu, a sve se samo sipa u šerpu i ostavi se da se lagano krčka. Makarone možete da zamenite i kuvanim krompirom. Poslužite sa sezonskom salatom i eto obroka za celu porodicu. 

Sastojci: 

  • 250 g taljatela
  • 1 veći pileći file 
  • 1/2 crnog luka
  • 3 čena belog luka 
  • 1 konzerva pelata
  • 50 g slanine 
  • 200 g pečuraka
  • 2 paprike šilje
  • 1 veza peršuna
  • kisela pavlaka 

Priprema:

Na ulju propržite seckanu slaninu. Kada postane hrskava, dodajte sitno seckan crni luk, a zatim i beli. Dodajte meso isečeno na kockice. Posle minuta, dva posolite, pobiberite i pospite mlevenom crvenom paprikom, a onda promešajte. Iseckajte paprike i dodajte u jelo, a onda sipajte pelat. Kada je meso skoro gotovo dodajte šampinjone isečene na listiće i sve dobro promešajte. Na kraju dodajte malo seckanog peršuna, a onda dodajte i zapršku, koja se pravi tako što kašiku brašna pomešate sa kiselom pavlakom i dobro sjedinite da nema grudvica. Poslužite sa skuvanim taljatelama. 

Izvor: Stvar ukusa