ZABORAVITE NA JAJA, TAJNA SAVRŠENOG POHOVANJA KRIJE SE U PIVU: Sočne i aromatične PILEĆE KOCKE punjene puterom

Pohovano belo meso je oduvek omiljeno svima, a sada napravite još sočnije i ukusnije.

Printscreen/YT/ Appetizing.tv-Chicken Recipes

Jedan dan vikenda je uvek rezervisan za pohovano belo meso i krompir, bilo pečeni ili pire. Ako želite malo da promenite i da meso napravite na drugačiji način onda probajte pohovane pileće kocke punjene puterom. Aromatične, sočne i ukusne oduševiće vas na prvi zalogaj.  

Slobodno izbacite jaja iz smese za poh, jer pivo pomešano sa brašnom isto dobro povezuje smesu i čini meso mekanim i sočnim. 

Sastojci:

  • 500 g belog mesa
  • 150 g putera 
  • 150 g čedar sira 
  • 20 g mirođije 
  • 200 g brašna 
  • 250 ml piva 
  • 150 g prezli 

Priprema:

Meso isecite na tanke šnicle i izlupajte, a zatim svako parče posolite i pobiberite. Puter sobne temeprature pomešajte sa rendanim čedar sirom i seckanom mirođijom. Dobro promešajte, pa stavite na providnu foliju i prastima malo rasporedite i oblikujte kvadrat. Preklopite još jednom providnom folijom, a zatim zatvotite, pa oklagijom razvucite da dobijete deblji kvadrat. Stavite u zamrzivač na pola sata. Isecite na kocke i stavite na sredinu svake šnicle. Preklopite prvo po dužini, a zatim i po širini, da meso pokrijte celu kocku putera. Umotajte u providnu foliju i poređajte u neku usku posudu i vratite u zamrzivač na pola sata. Brašno i pivo pomešajte i lepo sjedinite, pa svaku kocku mesa (obavezno sklonite providnu foliju) uvaljajte prvo u tu smesu, pa u prezle. Pržite u zagrejanom ulju. 

Izvor: Stvar ukusa