Mediteranski bataci su odlično jelo kada vam treba nešto na brzinu. Od sastojaka koje uglavnom imate kod kuće napravite ručak koji će voleti cela porodica, a poslužite sa taljatelama ili pirinčem. Čuveni kuvar Džejmi Oliver uvek govori kako bujon popravlja ukus svakom jelu, pa je to slučaj i sa ovim batacima. Ako nemate u zamrzivaču možete da koristite kocku za supu, ali se potrudite da uvek imate zamrznut bujon kada želite ukusan i sočan ručak.
Sastojci:
- 4 bataka
- 125 ml belog vina
- 8 čenova belog luka
- 125 ml pilećeg bujona
- 1 veza peršuna
Priprema:
Sa bataka skinite kožicu, pa pržite dok ne dobiju zlatnožutu boju. Zatim dodajte sitno seckan beli luk, ostavite par minuta da se prodinsta, pa sipajte vino i bujon. Krčkajte nekih 20 minuta poklopljno, ali ne sme da vri. Potom izvadite meso i ostavite sos da kratko vri dok se malo ne smanji tečnost. Posolite, pobiberite i dodajte seckani peršun, pa vratite meso.
Izvor: Stvar ukusa