Napravite pravi domaćinski ručak od jeftinih sastojaka. U pitanju je seoski lonac koji se pravi od kobasica i povrća. Podseća na gulaš ili paprikaš, ali potrebno je manje vremena da se spremi. Kobasice i povrće krčkajte nekih pola sata u šerpi i nakon toga poslužite. Nekada su najukusniji oni najjednostavniji recepti, a upravo takav je i ovaj seoski lonac. Ako želite dodajte i knedle.
- Sastojci:
- 800 g kobasice
- 4 krompira
- 2 čena belog luka
- 1,5 paprika
- 1 praziluk
- 300 ml paradajz sosa
- 500 ml vode
- 20 ml maslinovog ulja
- 1/2 kašičice sušenog bosiljka
- 1/2 kašičice origana
Priprema:
Kobasicu iseckajte na kolutove i propržite na malo maslinovog ulja. Dodajte seckani praziluk, beli luk i papriku. Posolite. Pržite 3 minuta na umerenoj vatri, pa dodajte iseckani krompir i 250 ml vrele vode. Poklopite i kuvajte 15 minuta na umerenoj vatri. Dodajte paradajz sos i još 250 ml vrele vode. Pobiberite, pospite bosiljkom i origanom. Kuvajte 10 minuta na laganoj vatri, a onda pospite peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE