JUGOSLOVENSKI RECEPT ZA NATUR ŠNICLE: Dinstanje u predivnom umaku meso čini mekanim kao puter

Najlakši recept za čuvene jugoslovenske natur šnicle.

Shutterstock

Jugoslovenske domaćice su se često snalazile sa onim što imaju u kuhinji i tako su nastala neka od najlepših jela, a upravo takve su i natur šnicle. Možete da iskoristite meso koje imate u zamrzivaču, samo vodite računa da ne bude piletina. Sve ostale sastojke imate u špajzu, a umesto bujona možete da koristite i vodu, mada je on bolji jer dodatno omekšava meso.

  • Sastojci:
  • 1,2 kg mesa po izboru (junetina, teletina, svinjetina)
  • 3 kašike brašna + za meso
  • 1/2 glavice belog luka
  • malo senfa
  • malo bujona

Priprema:
Šnicle izlupajte čekićem za meso, pa posolite i pobiberite. Sipajte ulje da pokrije dno, pa kada se zagreje dodajte meso koje ste prethodno premazali senfom, pa uvaljali u brašno. Kratko propržite, pa izvadite iz posude. U istoj šerpi kratko propžite sitno seckan beli luk, a zatim dodajte biber i brašno (3 kašike). Promešajte, posolite, pa sipajte bujon (pomešajte kocku supe sa vodom) toliko da se napravi fini sos. Kada provri promešajte i ostavite još par minuta, pa vratite šnicle i smanjite temepraturu. Dinstajte još nekih pola sata. Umesto na šporetu, možete ih dinstati u rerni. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE