Napravite pljeskavice na kupusu sa osvežavajućom salatom. Odlična kombinacija namirnica, a sastojke ređajte jedan na drugi. Sve to ispecite u rerni, pa pospite sirom. Kada se istopi učiniće ovo zanimljivo jelo još ukusnijim. Odlična jeideja za ručak, a poslužite sa pečenim krompirom.
- Sastojci:
- 600-700 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- prstohvat muskatnog oraščića
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica origana
- 2 čena belog luka
- 1 veza mladog luka
- 3 kisela krastavca
- 3 kašike majoneza
- 3 kašike jogurta
- 1 glavica kupusa
- 100 g tvrodg sira
Priprema:
U posudi pomešajte mleveno meso, seckani crni luk, muskatni oraščić, posolite, pobiberite, pa pospite slatkom paprikom i origanom. Dodajte mleveni beli luk i sve dobro promešajte. U posudi pomešajte seckani mladi luk, krastavce, majonez, jogurt i dobro promešajte. Isecite kupus na kriške, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Oblikujte pljeskavice i stavite preko kupusa. Preko stavite salatu sa krastavcima i lukom, pa pecite u rerni na 200°C oko 45 minuta. Zatim izvadite, pospite rendani sir i vratite na još 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE