MUSAKA IZ TIGANJA: Nikad lepša, a priprema se duplo brže nego original, a umesto preliva se koristi trik sastojak

Musaka je skoro svima omiljeno jelo i zato isprobajte ovaj brzinski recept u tiganju.

Printscreen/YT/Appetitno.TV

Musaka se sprema u mnogim zemljama, a svaka ima svoj karakterističan recept. U Srbiji se sprema od krompira i mlevenog mesa, u Grčkoj od patlidžana, bešamela i mesa, ali postoje i laganije verzije kao što su musaka sa tikvicama ili zeljem. Obično se peku po sat i po vremena i prelivaju jajima i mlekom, ali isprobajte i recept za musaku sa krompirom i mesom iz tiganja. Duplo brže se sprema od orignalne, a dodaje se i sir koji se razvlači kad se ispeče. Sigurno će vam se dopasti. 

  • Sastojci:
  • 600 g krompira 
  • 3 čena belog luka 
  • 1 crni luk 
  • 1 kašičica belog luka u prahu 
  • 1 kašičica origana 
  • 1 paprika 
  • 100 g paradajza 
  • 400 g mlevenog mesa
  • 40 g paradajz paste 
  • 100 ml vode 
  • 15 peršuna 
  • 200 g tvrdog sira 

Priprema:
Krompir izrendajte na baš tanke kolutove, a onda ga propržite u dosta ulja. Treba da postane hrskav. Na malo ulja propržite sitno seckani beli i crni luk, pa pospite belim lukom u prahu i nakon 2 minuta dodajte sitno seckanu papriku i paradajz. Dodajte mleveno meso, pa kada se proprži dodajte origano i paradajz pastu. Promešajte i dodajte seckani peršun i vodu. Opet promešajte i dinstajte još par minuta. Poređajte krompir, pa meso, pa rendani sir, pa opet krompir, meso i sir. Pospite peršunom, pa poklopite i pecite na srednjoj temepraturi nekih 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE