Musaka je dobro poznato jelo od mesa i krompira,a svaka zemlja ima neki svoj sastojak koji dodaje kako bi poboljšala ukus. Danas vam predlažemo da iznenadite porodicu ukusnim ručkom i da ovo čuveno jelo obogatite jajima na oko i sirom. Ali, nisu samo ove 2 namirnice ono što musaku izdvaja, već i savršena kombinacija drugih začina. Uživajte!
- Sastojci:
- 5 krompira
- muškatni oraščić
- 1 kašičica slatke paprike
- 450 g mlevenog mesa (po želji)
- 1 crni luk
- ruzmarin
- 1 kašika paradajz paste
- 1 kašičica senfa
- čeri paradajz
- peršun
- 4 jajeta
- tvrdi sir
Priprema:
Krompir isecite sitno, pa sipajte u veći tiganj koji ste nauljili. Posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i muskatnim oraščićem. Pržite dok ne dobije zlatnu koricu, pa prebacite u tepsiju koju ste nauljili i ravnomerno rasporedite. Zatim u tiganju propržite mleveno meso i seckani crni luk, pa začinite ruzmarinom. Napravite rupu u sredini i sipajte paradajz pastu i senf, pa promešajte. Sipajte preko krompira. Preko poređajte čeri paradajz isečen na pola, kao i seckani peršun, a onda razbijte četiri jajeta. Rasporedite ih tako da imaju razmak. Pospite rendanim sirom i pecite u rerni na 200°C oko 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE