BELO MESO SA SLANINOM I SIROM: Zaboravite na prljave šerpe i tiganje, pecite u aluminijumskoj foliji (VIDEO)

Za ručak pripremite potpuno drugačije belo meso.

Printscreen/YT/Appetizing - Meat Recipes

Belo mesoi generalno bilo koji deo piletine je vrlo pratkičan za pripremu. Ne košta puno, a mogu da se prave raznovrsna jela uvek drugačijeg ukusa. Samo je bitno da ukombinujete ostale namirnice i na stolu je ručak kakav niste pravili do sada. Danas vam predlažemo da isprobate belo meso za koje nećete isprljati sudove, jer se peče u aluminijumskoj foliji. U njega se dodaje raznovrsno povrće, slanina i jaja, pa ovako pripremljenom obroku neće odoleti ni najveći gurmani. 

  • Sastojci:
  • 2 pileća filea 
  • 1 kašičica slatke crvene paparike 
  • 1 kašika ulja 
  • 150 g slanine 
  • 1 crvena paprika 
  • 1 zelena paprika 
  • 1 žuta paprika 
  • 300 g pečuraka 
  • 5 jaja 
  • 150 g kisele pavlake 
  • 300 g tvrdog sira 
  • 3 pardajza 
  • 1 veza peršuna 

Priprema:
Isecite meso na kockice, pa posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i nauljite. Dobro promešajte. Papriku isecite na sitne kockice, pečurke na listove, a slaninu isto na kockice. Dodajte u meso. Jaja posolite i pobiberite, pa umutite. Sipajte u smesu i sve dobro promešajte. Oko velike tegle umotajte alu foliju (pogledaj sliku), pa u rupu sipajte smesu. Pospite rendanim sirom i ukrasite kolutovima paradajza. Pospite peršunom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. 

Printscreen/YT/Appetizing - Meat Recipes 

Printscreen/YT/Appetizing - Meat Recipes 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE