Pileća džigerica spada u jeftinija mesa, a uglavnom se priprema na isti način. Kratko se marinira, a onda se prži. Postoji nekoliko trikova koji će pileću džigericu učiniti mnogo sočnijom, a mi vam danas donosimo savršen i jednostavan recept. Napravite džigericu u aromatičnom i pikantnom umaku, a tajna je u začinima.
Sastojci:
- 400 g pileće džigerice
- 1 kašičica tucane paprike
- 1 crni luk
- 1 kašičica paradajz paste
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica ljute mlevene paprike
- malo limuna
- 2-3 čena belog luka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- svež korijander
- malo kokosovog ulja ili putera
Recept za aromatičnu pileću džigericu:
U duboljoj šerpi istopite kokosovo ulje ili puter, a zatim dodajte sitno seckani crni luk. Kada omekša dodajte tucanu papriku i mleveni beli luk. Promešajte, pa dodajte i paradajz pastu. Sipajte 2-3 kašike vode i krčkajte dok ne krene da ključa, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte ostale začine, koa što su mlevena slatka i ljuta paprika i kurkuma, pa lepo promešajte. Posle par minuta dodajte i pileću džigericu koje ste prethodno očistili i iseckali. Promešajte i ostavite par minuta da se pileća džigerica proprži. Nakon toga sipajte pavlaku za kuvanje i krčkajte pileću džigericu još par minuta. Sipajte malo soka od limuna i pospite seckanim korijanderom, pa promešajte.
Pročitajte i ovo: Kako da pileća džigerica ne bude žilava
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa