Lazanja rolnice sa šampinjonima i limunom se prave sa klasičnim testom za lazanje, samo se iseče na manje trake i uvija u rolne kada se napuni sastojcima. Ukoliko volite lazanje, možda ćete želeti da ih napravite sa sremušem i bosiljkom. Evo i kakod da ih napravite kao rolnice!
Sastojci:
- 12 listova testa za lazanje
- 2 kašike maslinovog ulja
- 450 g šampinjona, sitno iseckanih
- 30 ml belog vina
- 1 veliko jaje, lagano umućeno
- 680 g izmrvljenog punomasnog belog sira, podeljeno
- 60 g rendanog parmezana, podeljenog
- 4 zelena luka, seckana
- 1 kašičica rendane limunove korice
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašičica soli, podeljena
- 3 kašike putera
- 3 kašike višenamenskog brašna
- 380 ml punomasnog mleka
- Seckani svež peršun
Recept za lazanja rolnice sa šampinjonima i limunom:
Kuvajte testeninu za lazanje prema uputstvima na pakovanju, ocediti i osušite. Zagrejte rernu na 180°. U velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri, pa ubacite pečurke. Pržite i mešajte dok pečurke ne omekšaju i tečnost ne ispari, 6-8 minuta. Dodajte vino, mešajući. Mešajte dok tečnost ne ispari. U velikoj posudi pomešajte jaje, beli sir, parmezan, zeleni luk, limunovu koricu, limunov sok, so i pečurke.
U velikoj šerpi istopite puter na srednjoj vatri. Uešajte brašno, dok ne porumeni 4-5 minuta. Postepeno umutite mleko. Dovedite do ključanja, stalno mešajući, kuvajte i mešajte dok se ne zgusne, 2-3 minuta. Umešajte preostali parmezan, so i muskatni oraščić.
Nanesite oko 40 ml mešavine sira na svaku rolnicu. Pažljivo umotajte i stavite u podmazanu vatrostalnu posudu. Pospite odozgo sos sa mlekom. Pokrijte i pecite 35 minuta. Pred kraj pečenja pospite preostalim sirom. Pecite, nepokriveno, dok se sir ne otopi, 8-10 minuta. Pustite da odstoji 15 minuta pre serviranja. Po želji pospite peršunom.
Pročitajte kako se prave posne lazanje, kremaste i aromatične
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.