Sastojci:
- 3 kašike ulja
- 1 crveni luk rastavljen na tanke kriške
- 3 paprike žute paprike, očišćene
- 3 velika paradajza
- 1 čen belog luka
- 1/2 kašičice sušenog origana
- 60 ml vode
- 1 kašičica sitno seckanog peršuna
Recept za sataraš bez mesa i jaja:
Stavite tiganj na srednje jaku vatru. Dodajte ulje, crveni luk i paprike seckane na trakice. Pržite 5-8 minuta, povremeno mešajući.
Jedan paradajz isecite na krupne komade, a druga dva iseckajte. Dodajte i njega u tiganj, zajedno sa sušenim origanom. Promešajte i pržite oko 5 minuta. Sipajte vodu, nastavite da kuvate 5 minuta ili dok se povrće ne skuva. Većina vode će ispariti. Začinite po ukusu solju i biberom. Skinite sa vatre i pospite peršun preko sataraša.
Sataraš je tradicionalno jelo, koje možete da prilagođavate dodajući meso, jaja ili povrće i začine po želji. Isprobajte i sataraš sa jajima, ako ne postite.
Pročitajte kako se pravi sataraš sa tikvicama
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.