Domaća ćureća čorba sa knedlama

Ćureća čorba sa knedlama je izdašna, a vrlo pristupačna. Kombinujte začine po želji.

Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g kuvane ćuretine i iseckane
  • 4 stabljike celera, iseckane
  • 2 kašike peršuna
  • 1 1/2 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1/2 kašičice majčine dušice
  • 1/2 kašičice sušene žalfije
  • 4 šargarepe, oljuštene i iseckane
  • 1/2 kašičice luka u prahu
  • 1/8 kašičice belog luka u prahu
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 600 ml pilećeg bujona
  • 65 ml vode
  • 1 1/2 kašičice mirođije
  • 1 kašika kukuruznog skroba + 2 kašike vode, napravite kašu

Sastojci za knedle:

  • 250 g brašna
  • 1 1/2 kašika praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašika peršuna
  • 3 kašike putera, rastopljenog
  • 1 kašičica mirođije
  • 160 ml mleka

This browser does not support the video element.

Recept za domaću ćureću čorbu sa knedlama   Instagram/thesaltycooker

Recept za domaću ćureću čorbu sa knedlama:

Za čorbu prvo stavite veliki lonac na umerenu vatru i dodajte sve sastojke osim smesu od kukuruznog skroba. Kuvajte 20-25 minuta ili dok šargarepa ne omekša. Dodajte smesu od kukurznog skroba, da se zgusne.

Za knedle u činiju dodajte brašno, prašak za pecivo, mirođiju, so i peršun. Umešajte rastopljeni puter i mleko, i mešajte dok se sve ne sjedini. Ubacujte knedle kašiku po kašilu u čorbu. Kuvajte 15 minuta i uživajte! Ukoliko ste ljubitelji čorbe, možda ćete želeti da napravite i pileću čorbu sa četiri vrste povrća i začinskim biljem.

Pročitajte i kako se pravi čorba za štedljive domaćice od kupusa, paradajza i krompira

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Kako se pravi čorba od vrganja?  Kurir televizija

StvarUkusa