Sastojci:
- 500 g kuvane ćuretine i iseckane
- 4 stabljike celera, iseckane
- 2 kašike peršuna
- 1 1/2 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1/2 kašičice majčine dušice
- 1/2 kašičice sušene žalfije
- 4 šargarepe, oljuštene i iseckane
- 1/2 kašičice luka u prahu
- 1/8 kašičice belog luka u prahu
- 2 kašike maslinovog ulja
- 600 ml pilećeg bujona
- 65 ml vode
- 1 1/2 kašičice mirođije
- 1 kašika kukuruznog skroba + 2 kašike vode, napravite kašu
Sastojci za knedle:
- 250 g brašna
- 1 1/2 kašika praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašika peršuna
- 3 kašike putera, rastopljenog
- 1 kašičica mirođije
- 160 ml mleka
Recept za domaću ćureću čorbu sa knedlama:
Za čorbu prvo stavite veliki lonac na umerenu vatru i dodajte sve sastojke osim smesu od kukuruznog skroba. Kuvajte 20-25 minuta ili dok šargarepa ne omekša. Dodajte smesu od kukurznog skroba, da se zgusne.
Za knedle u činiju dodajte brašno, prašak za pecivo, mirođiju, so i peršun. Umešajte rastopljeni puter i mleko, i mešajte dok se sve ne sjedini. Ubacujte knedle kašiku po kašilu u čorbu. Kuvajte 15 minuta i uživajte! Ukoliko ste ljubitelji čorbe, možda ćete želeti da napravite i pileću čorbu sa četiri vrste povrća i začinskim biljem.
Pročitajte i kako se pravi čorba za štedljive domaćice od kupusa, paradajza i krompira
BONUS VIDEO
StvarUkusa