Sastojci:
- 500 g mlevenog mešanog mesa
- 1 kašika ulja
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soja sosa
- 2 sitno naseckana čena belog luka
- 1 kašičica paradajz paste
- ¼ kašičice bibera
- ½ kašičice tucane paprike
Za pirinač:
- 1,5 kašika ulja
- 800 g kuvanog i ohlađenog pirinča
- 115 g graška
- 2 jajeta
- 1 kašika soja sosa
- ¼ kašičice soli
- 1 kašika limunovog soka
Recept za rižoto sa mlevenim mesom:
Za mleveno meso sa pirinčem zagrejte duboki tiganj na jakoj vatri. Kada je vruć, ubacite mleveno meso i pržite 5 minuta, lomeći meso varjačom, dok ne porumeni. Dodajte ulje i šećer i pržite još 5 minuta, mešajući. Dodajte soja sos, beli luk, paradajz pastu, biber i tucanu papriku i pržite još 5 minuta mešajući. Kašikom izvadite meso iz tiganja i stavite u činiju. Dodajte još ulja u tiganj i zagrejte.
Dodajte pirinač i grašak u vok i pržite 3-4 minuta, neprestano mešajući. Pomerite pirinač na jednu stranu tiganja i razbijte dva jajeta. Pržite jaja, mešajući. Umešajte jaja u pirinač. Dodajte soja sos, so i limunov sok i promešajte. Vratite mleveno meso u tiganj i pržite još 2-3 minuta. Možda ćete želeti da napravite i zapečenu pastu sa mlevenim mesom i 3 vrste sira.
Pročitajte i kako da napravite pljeskavice od mlevenog mesa i šampinjona
BONUS VIDEO
StvarUkusa