Najbolji recept za ćevape na turski način

Ćevapi na turski način su više od običnih ćevapa, odlično začinjeni i gurmanski.

Print screen / Instagram / enfesyemeklezzetleri

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 luk
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica crvene paprike
  • 1 kašičica povrća u prahu (opciono)
  • 1 mala kašika praška za pecivo
  • 60 ml mineralne vode
  • 2 kriške suvog hleba
  • 1 veza peršuna

Pogledajte video  kako se  prave:

Recept za ćevape na turski način:

Kako biste napravili ćevape, mleveno meso pomešajte sa svim sastojcima u činiji i dobro umestie. Ostavite smesu u frižideru najmanje 30 minuta, ili preko noći. Kako biste olakšali sebi možete da ubacite meso u kesu za frižider i da probušite veću rupu na dnu i tako istiskujete ćevape, ili ih oblikujte rukom.

Pržite ih na ulju u tiganju, zagrejanom na srednju temperaturu, okrećući ih, dok ne budu dobro pečeni. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i ćevape od tikvice.

Pročitajte kako da napravite i ćevape punjene lukom i pečurkama

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Ćevapi Čikago  Tiktok/bored_in_chicago

StvarUkusa