Sastojci:
- 10 krompira
Za bešamel sos:
- 1,5 kašika putera
- 2 kašike brašna
- 310 ml mleka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1 čen belog luka, vrlo sitno naseckanog
- So, biber, mešavina suvih začina, sve po ukusu
Pogledajte kako se pravi:
Recept za zapečeni krompir u bešamel sosu:
Krompir oljuštite i operite, nasecite na tanke kriške i stavite u posudu za pečenje. U posebnu šerpu stavite puter i istopite ga, pa dodajte brašno, malo propržite i uz mešanje dodajte mleko i pavlaku za kuvanje.
Zatim dodajte beli luk i ostale začine, promešajte i ostavite da provri, pa prelijte preko krompira i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni dok lepo ne porumeni. Kada je pečeno, pospite rendanim kačkavaljem i vratite u rernu na par minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i obrok salatu od krompira za štedljive domaćice.
Pročitajte i kako se prave pečeni krompiri punjeni pavlakom, slaninom i sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa