Sastojci:
- 1400 g žutog mladog krompira, prepolovljenog
- 120 g putera, rastopljenog
- 3 kašičice soli
- 1 ½ kašičica crnog bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica mlevenog senfa
- 1 kašičica mlevene majčine dušice
- ½ kašičice paprike
Recept za najbolji pekarski krompir:
Kako biste napravili pekarski krompir zagrejte rernu na 232 ° C. Lim za pečenje obložite aluminijumskom folijom i lagano premažite uljem. U maloj posudi pomešajte so, crni biber, beli luk u prahu, mleveni senf, mlevenu majčinu dušicu i papriku. Ostavite sa strane.
U velikoj činiji pomešajte isečeni krompir sa otopljenim puterom. Dodajte mešavinu začina i ponovo promešajte dok krompir ne bude dobro začinjen. Ravnomerno rasporedite krompir preko pleha.
Pecite na središnjoj rešetki 25-30 minuta, okrećući pleh na polovini vremena, kako bi bilo ravnomerno ispečeno. Izvadite iz rerne kada krompir omekša. Servirajte toplo. Možda ćete želeti da napravite i hrskav pečeni krompir sa zlatnom koricom.
Pročitajte kako se pravi pečeni krompir sa limunom
BONUS VIDEO
StvarUkusa