Najbolji pekarski krompir na puteru

Pekarski krompir sam ili uz meso je vrlo sočan i hrskav po ivicama.

Shutterstock

Sastojci:

  • 1400 g žutog mladog krompira, prepolovljenog
  • 120 g putera, rastopljenog
  • 3 kašičice soli
  • 1 ½ kašičica crnog bibera
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica mlevenog senfa
  • 1 kašičica mlevene majčine dušice
  • ½ kašičice paprike

Recept za najbolji pekarski krompir:

Kako biste napravili pekarski krompir zagrejte rernu na 232 ° C. Lim za pečenje obložite aluminijumskom folijom i lagano premažite uljem. U maloj posudi pomešajte so, crni biber, beli luk u prahu, mleveni senf, mlevenu majčinu dušicu i papriku. Ostavite sa strane.

U velikoj činiji pomešajte isečeni krompir sa otopljenim puterom. Dodajte mešavinu začina i ponovo promešajte dok krompir ne bude dobro začinjen. Ravnomerno rasporedite krompir preko pleha.

Pecite na središnjoj rešetki 25-30 minuta, okrećući pleh na polovini vremena, kako bi bilo ravnomerno ispečeno. Izvadite iz rerne kada krompir omekša. Servirajte toplo. Možda ćete želeti da napravite i hrskav pečeni krompir sa zlatnom koricom.

Pročitajte kako se pravi pečeni krompir sa limunom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za korpice od krompira punjene mlevenim mesom   instagram fatmagulkitchen

StvarUkusa