Sladak kupus sa kobasicama

Sladak kupus sa kobasicama je varivo kome nećete odoleti, ukusno i aromatično.

Shutterstock

Sastojci:

  • 3 kašike ulja
  • 1 glavica luka
  • 1 srednja šargarepa
  • 1 glavica kupusa
  • 100 ml paradajz sosa
  • dva lista lovora
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 ravna kašičica mešavine suvih začina
  • 2 čena belog luka
  • 1 praziluk, iseckan
  • so i biber po ukusu
  • 300 g kobasica po izboru

Recept za sladak kupus bez mesa:

Za sladak kupus prvo očistite kupus i isecite ga na 4 dela. Očistite ga od korena i izrendajte. Sitno iseckajte luk i šargarepu, i propržite ih na ulju. Nakon toga dodajte kupus i lovorov list, posolite pa dinstajte, dodajući vodu malo po malo. Kuvajte pola sata uz redovno mešanje.

U međuvremenu isecite kobasicu na kolutove, dodajte je kupusu i sipajte još vode. Dodajte paradajz sos, mlevenu papriku i začin pa krčkajte 15 minuta. Nakon toga dodajte sitno seckani beli luk, promešajte pa pobiberite po ukusu. Servirajte toplo i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i osvežavajuću salatu od dve vrste kupusa i šargarepe.

Pročitajte i kako da napravite jednostavnu pitu sa kupusom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Čorba od kupusa za dijetu  TikTok/jaceepilkingtonpetko

StvarUkusa