Sastojci:
- 3 kašike ulja
- 1 glavica luka
- 1 srednja šargarepa
- 1 glavica kupusa
- 100 ml paradajz sosa
- dva lista lovora
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 ravna kašičica mešavine suvih začina
- 2 čena belog luka
- 1 praziluk, iseckan
- so i biber po ukusu
- 300 g kobasica po izboru
Recept za sladak kupus bez mesa:
Za sladak kupus prvo očistite kupus i isecite ga na 4 dela. Očistite ga od korena i izrendajte. Sitno iseckajte luk i šargarepu, i propržite ih na ulju. Nakon toga dodajte kupus i lovorov list, posolite pa dinstajte, dodajući vodu malo po malo. Kuvajte pola sata uz redovno mešanje.
U međuvremenu isecite kobasicu na kolutove, dodajte je kupusu i sipajte još vode. Dodajte paradajz sos, mlevenu papriku i začin pa krčkajte 15 minuta. Nakon toga dodajte sitno seckani beli luk, promešajte pa pobiberite po ukusu. Servirajte toplo i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i osvežavajuću salatu od dve vrste kupusa i šargarepe.
Pročitajte i kako da napravite jednostavnu pitu sa kupusom
BONUS VIDEO
StvarUkusa