Sastojci:
- 500 g krompira
- 100 g crvenog luka
- 100 g dimljene slanine
- 100 ml pavlake
- 2 jajeta
- 200 ml mleka
- so i biber po ukusu
Recept za domaćinsku musaku sa lukom i slaninom:
Kako biste napravili ovu musaku prvo oljuštite krompir i isecite ga na kolutove. Ubacite u činiju i posolite. Slaninu isecite tanke kocke, a luk na trakice.
Pripremite vatrostalnu posudu, lagano je nauljite i ređajte prvo kolutove krompira, zatim trakice luka. Preko toga razmažite kašiku pavlake, pa preko nje poređajte slaninu. Ponovite ceo proces istim redosledom tako da završite krompirom.
Nakon toga u posebnoj činiji umutite jaja sa jogurtom, malo vode, solju i biberom, pa prelijte musaku i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 45 minuta, dok krompir ne porumeni. Možda ćete želeti da napravite i musaku od plavog patlidžana bez mesa.
Pročitajte i kako da napravite sočnu grčku musaku sa tikvicama
BONUS VIDEO
StvarUkusa