Sastojci:
- 1 ½ kašika ulja
- 1 veliki crni luk
- 3 čena belog luka, vrlo sitno iseckanog
- 3 šargarepe srednje veličine, isečene na kockice
- 2 rebra celera, iseckana na kockice
- 675 grama krompira, isečenog na kockice
- 1 kašičica sušenog ruzmarina
- ½ kašičice začinskog bilja
- ¼ kašičice sušene majčine dušice
- 1 kašika soja sosa
- 1 ½ kašika senfa
- 1 kašika paradajz paste
- ¾ kašičice sitne soli, ili po ukusu
- ⅛ kašičice crnog bibera, plus još za posluživanje
- 720 ml povrtnog bujona
- 240 g smrznutog graška
Recept za lagani krompir paprikaš:
Kako bise napravili krompir paprikaš, zagrejte ulje u velikom loncu. Dodajte luk isečen na kockice, iseckan beli luk i počnite da pržite na srednjoj vatri oko 5 minuta, dok luk ne postane providan.
Dodajte šargarepu iseckanu na kockice, celer i mešajte dok se ne sjedine. Umešajte ostale sastojke, ostavite da provri, pa smanjite vatru i pokrijte poklopcem. Ostavite da se krčka oko 25 minuta, povremeno mešajući.
Posle 25 minuta dodajte smrznuti grašak, kuvajte 3 minuta ili dok ne omekša. Isključite vatru, probajte i prilagodite začine po ukusu. Servirajte sa sveže mlevenim crnim biberom. Možda ćete želeti da napravite i zapečeni pileći krompir paprikaš.
Pročitajte kako se pravi posni povrtni paprikaš sa tikvicama
BONUS VIDEO
StvarUkusa