Sastojci:
- 2 kg krompira, očišćenog i narendanog
- 250 g dimljene kobasice
- 200 g sitno iseckanog luka
- 170 g dimljene suve slanine
- 5 čenova belog luka
- 1 jaje
- 120 ulja
- 2 kašičice mlevene paprike
- so i biber po ukusu
- mešavina suvih začina po ukusu
Za zapršku:
- ulje i mlevena paprika
Recept za sarmu sa krompirom i kobasicom:
Kako biste narpavili sarmu sa krompirom i kobasicom prvo izmešajte sve sastojke za fil, pa umotajte fil u listove kiselog kupusa. Kuvajte sarmu na tihoj vatri dok se kupus ne skuva, oko sat vremena.
Nakon toga zagrejte ulje i dodajte mlevenu papriku, promešajte i potom prelijte preko sarme, pa ostavite da još malo kuva. Možda ćete želeti da napravite i raskošnu sarma čorbu.
Pročitajte kako da napravite posnu sarmu sa tunjevinom
BONUS VIDEO
StvarUkusa