Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 1 crni luk, isečen na kockice
- 6 čenova belog luka, vrlo sitno iseckanih
- 450 g belog pasulja
- 950 ml vode
- 1 povrtna kocka
- 2 grančice svežeg ruzmarina ili 1 kašika osušenih listova ruzmarina
- 1/2 kašičice bibera, ili po ukusu
- 3-4 kašike svežeg limunovog soka
- ½ kašičice morske soli, plus još po ukusu
- 2-4 kašike maslinovog ulja, za ukras
Recept za kuvani beli pasulj sa ruzmarinom i malo limunovog soka:
Kako biste napravili pasulj, prvo ga noć pre toga natopite barem tokom 8 sati. Procedite ga sutradan. U šerpu sipajte ulje, pa ubacite seckani crni i beli luk. Dobro promešajte i pržite dok luk ne postane providan, 4-5 minuta. Dodajte pasulj, vodu, bujon, grančice ruzmarina i biber, pa dobro promešajte.
Kada ste skuvali pasulj, izvadite stabljike ruzmarina i umešajte svež limunov sok i morsku so. Dodajte još limunovog soka, soli i bibera po ukusu. Prebacite pasulj u činije i ukrasite sa malo maslinovog ulja, kriškama limuna i grančicama ruzmarina. Možda ćete želeti da napravite i palentu sa pasuljem i blitvom.
Pročitajte i kako se pravi zapečeni posni prebranac
BONUS VIDEO
StvarUkusa