Sastojci:
- 2 kašičice ulja
- 450 g mlevenog mesa
- 140 g šampinjona, iseckanih na kockice
- 120 g crnog luka sitno isečenog na kockice
- 230 g kestenja, kuvanog
- 1½ kašičica mlevenog belog luka
- 1 kašičica sitno narendanog đumbira
- so i biber po ukusu
- 2 kašike soja sosa
- 2 kašike pirinčanog sirćeta
- 2 kašičice susamovog ulja
- 80 g mladog luka
- glavica zelene salate, očišćeni i oprani listovi
Recept za mleveno meso sa zelenom salatom:
Za ovo meso zagrejte ulje na jakoj vatri. Dodajte mleveno meso i začinite solju i biberom po ukusu. Pržite 5-6 minuta, lomeći lopaticom meso na manje komade, dok se uglavnom ne isprži. Dodajte šampinjone i luk. Pržite 4-5 minuta ili dok povrće ne omekša.
Umešajte kestenje, beli luk i đumbir. Pržite još 1 minut. U maloj činiji umutite soja sos, pirinčano sirće i susamovo ulje. Prelijte sos preko mešavine mesa i promešajte. Pospite mladi luk preko mesa i povrća. Kašikom stavite mešavinu mesa u listove zelene salate i odmah servirajte. Možda ćete želeti da napravite i korpice od pire krompira sa mlevenim mesom.
Pročitajte kako se pravi musaka sa brokolijem i mlevenim mesom
BONUS VIDEO
StvarUkusa